Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: عملیات جست و جو برای یافتن پیکرهای جانباختگان سانحه سقوط جت شخصی دخترثروتمند ترکیه‌ای در منطقه «دره عشق» واقع در ارتفاعات چهارمحال و بختیاری، پس از 15 ساعت با کشف همه اجساد و شناسایی هویت هشت نفر از آنها به پایان رسید. این در حالی است که هر دو جعبه سیاه نیز پیدا شده و در دست بررسی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصر یکشنبه هواپیمای «جت» بمباردیه سی60، ساخت کانادا متعلق به شرکت هلدینگ «باشاران» ترکیه، در حالی که حامل هشت دختر و زن جوان و سه خدمه پرواز بود مدتی پس از ترک فرودگاه شهر «شارجه» امارات بر فراز ارتفاعات منطقه «هلن» از توابع شهرستان کیار استان چهار محال و بختیاری دچار سانحه شد و در حال انفجارسقوط Fall کرد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد مسافران این پرواز به دعوت «مینا باشاران» دختر میلیاردر معروف، برای جشن پایان دوران مجردی‌اش به امارات رفته بودند و پس از چند روز تفریح در مسیر بازگشت به ترکیه، هواپیما با یک میهماندار و دو خلبان زن، در منطقه دره‌عشق دچار نقص فنی شد و همه سرنشینان آن پس ازسقوط، در برخورد با کوه جان باختند.
پایان عملیات جست و جو
سید احمد مرتضوی فرد- مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان چهارمحال و بختیاری- گفت: پیکر‌های سوخته و متلاشی هر ۱۱ سرنشین هواپیمای ترکیه‌ای در ارتفاعات هلن چهارمحال و بختیاری پیدا شد. اما پیکر سه نفر از آنان به‌ دلیل سوختگی، غیرقابل شناسایی بود که نیازمند بررسی‌های پزشکی قانونی است.ضمن اینکه به محض اعلام این خبر، 12 تیم امداد و جست‌و‌جو، تجسس و شناسایی همراه با گروه‌های بررسی علل سوانح کشور، نیرو‌های انتظامی و مردم محلی در منطقه حادثه Incident سقوط هواپیما حضور یافتند و شبانه به عملیات اطفای حریق، کشف پیکرها وجعبه سیاه پرداختند.
انتقال زمینی اجساد
‌مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به سراشیبی محل سقوط هواپیما، امکان فرود بالگرد در کنار لاشه وجود نداشت. به همین دلیل بالگرد به دامنه کوه بازگشت و اجساد توسط نیروهای امدادی زمینی به دامنه کوه انتقال یافتند.
شناسایی جسد دختر ثروتمند
حسین درخشان- مدیر مرکز هماهنگی و کنترل عملیات سازمان امداد و نجات هلال احمر- نیزاظهار داشت: از میان 11 پیکر کشف شده، هشت جسد از جمله پیکر «مینا باشاران» دختر میلیاردر ترک تبار که میزبان این سفر تفریحی بود، قابل شناسایی است.به گفته وی، نیرو‌های هلال احمر از نخستین ساعات صبح دیروز با بالگرد به محل سقوط هواپیما در ارتفاعات چهارمحال و بختیاری اعزام شدند و جست و جو‌های خود را آغاز کردند.سرانجام نیز همه اجساد به پایین انتقال یافتند.
وی افزود: پیکر‌های کشف شده برای انجام مراحل قانونی به پزشکی قانونی منتقل شدند و جعبه سیاه هواپیما نیز به مأموران انتظامی حاضر در محل حادثه تحویل داده شد.
عملیات نفسگیر برای کشف پیکرها
رضا ظاهری- معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری- نیز بیان کرد: 30 نفر از امدادگران کوهستان جمعیت هلال احمر استان پس از پنج ساعت پیاده روی، ساعت 3 بامداد دوشنبه به محل وقوع حادثه رسیدند و هشت جسد را سالم پیدا کردند اما دو جسد به‌ علت شدت جراحت‌ها و سوختگی قابل شناسایی نبود. همچنین تلاش‌ها برای جست و جوی یک جانباخته دیگر هواپیما ادامه یافت تا اینکه نزدیک ظهر کشف شد. اجساد قربانی‌ها نیز با بالگرد اعزامی از یاسوج انتقال داده شد.
اعزام بیش از 100 نیرو به محل حادثه
از ابتدای وقوع این حادثه، نیروهای امدادی وعملیاتی اورژانس، هلال احمر، راهداری، آتش‌نشانی، ناجا و سایردستگاه‌ها و ارگان‌های مربوطه به‌ منطقه اعزام شدند. این در حالی بود که وجود رودخانه خروشان و قرار گرفتن لاشه هوایپما در منطقه‌ای صعب العبور، تاریکی شب و سنگلاخی بودن مسیر تردد، رسیدن به‌ محل سقوط هواپیما را با دشواری‌های فراوانی روبه‌رو کرده بود.با این حال تلاش‌های لازم صورت گرفت. نیروهای امدادی نیز ادامه عملیات جست‌و‌جوی اجساد را از بامداد دیروز آغاز کردند. بیش از ۱۰۰ نیرو از ارگان‌های مختلف، برای جست‌و‌جوی اجساد سرنشینان هواپیما اعزام شدند. ۱۵تیم هلال احمر، تیم‌های امدادی اورژانس، نیروهای مردمی و... نیز در عملیات جست‌و‌جو حاضر بودند.
حضورنمایندگان هلال احمر ترکیه وخانواده جانباختگان در شهرکرد
ازنخستین ساعات صبح دیروز، خانواده‌های تعدادی از جانباختگان و نیروهای امدادی هلال احمر ترکیه به همراه کارشناس‌های فنی به چهارمحال و بختیاری اعزام شدند و عملیات را از نزدیک پیگیری کردند.
زمان تعیین قطعی هویت جانباختگان
منصور فیروز بخت- مدیرکل پزشکی قانونی چهارمحال و بختیاری - نیز دیروز گفت: آزمایش‌ها و عملیات انجام تشخیص هویت اجساد قربانیان سقوط هواپیما در شهرکرد انجام خواهد شد و نیازی به ارسال آنها به تهران نیست. ضمن اینکه به‌طور میانگین آزمایش‌های تشخیص هویت حدود یک هفته به‌طول می‌انجامد. هنوز اجساد به شهرکرد منتقل نشده‌اند ولی در صورت سوختگی و متلاشی شدن اجساد، آزمایش‌های تشخیص هویت تنها راه شناسایی اجساد است.
تحویل جعبه سیاه به پلیس
عبدالرضا علیمحمدی، دادستان عمومی و انقلاب چهارمحال وبختیاری هم دیروز اظهار داشت: دو جعبه سیاه کشف شده از هواپیمای ترکیه که روز یکشنبه در منطقه «دورک اناری کیار» سقوط کرده بود، تحویل مسئولان نیروی انتظامی مستقر در محل حادثه شد تا پس از طی مراحل لازم به دادگستری بخش ناغان تحویل گردد. این دو جعبه سیاه پس از انجام مراحل قانونی تحویل سازمان هواپیمایی کشور می‌شوند.
حضور سریع مأموران انتظامی در محل سقوط
سردار «غلامعباس غلامزاده»، فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری نیز دیروز گفت: ساعت ۱۸:۳۵ یکشنبه یکی از ساکنان محلی در تماس تلفنی با ۱۱۰، سقوط هواپیمایی در ارتفاعات کوهستانی شهرستان کیار را اعلام کرد.پس از دریافت این گزارش، نیروهای پاسگاه انتظامی «دو پلان» با وجود صعب العبور و کوهستانی بودن منطقه و تاریکی هوا با تلاش فراوان ساعت 22:50 به محل حادثه سقوط هواپیمای کشور ترکیه رسیدند.
در این عملیات شش گروه از پلیس Police استان متشکل از تیم‌های فرماندهی انتظامی شهرستان کیار، پلیس‌های راه و راهور، آگاهی و یک دسته از نیروهای یگان ویژه استان به محل حادثه اعزام شدند.
جزئیات تازه از مسافران هواپیما
براساس اعلام رسانه‌های خبری ترکیه سرنشینان هواپیمای سقوط کرده جت شخصی بمباردیه سی 60 متعلق به هلدینگ باشاران، علاوه بر «ملکه قوّت» خلبان زن، «بریل گبش» کمک خلبان و «ادا اوصلو» میهماندار این هواپیمای ترکیه‌ای، مینا باشاران، زینب جُوشکون، عایشه‌اند، بورجو گون دُوغار اورفالی، آصلی ایزمیرلی، لیانا هانانل، جاسمین بورا و صنم آکای بودند.
بنا به گزارش شبکه خبری خبر7 ترکیه، خلبان زن این هواپیما در آخرین تماس خود با برج مراقبت، مدتی پس از پرواز «درخواست فرود» داده بود و این درخواست در برج مراقبت ثبت شده است. این رسانه همچنین اعلام کرد که پس از این تماس، ارتباط وی با برج مراقبت قطع شده و احتمال می‌رود که پس از درخواست فرود و کاهش ارتفاع توسط خلبان، مشکل فنی یا برخورد با پرنده اتفاق افتاده باشد.حال آنکه این زن خلبان، از نخستین خلبانان زن خطوط هوایی ترکیه محسوب می‌شود که پس از اتمام خدمت رسمی، به استخدامهلدینگ باشاران درآمده بود و خلبانی هواپیمای شخصی این شرکت را بر عهده داشت. «بریل گبش» کمک خلبان این هواپیما نیز که دانش آموخته مرکز آموزش خلبانی بوده و مدتی در استخدام سازمان هواپیمایی ترکیه بود، از شغل خود استعفا کرده و به‌عنوان کمک خلبان در هلدینگ سرمایه دار ترکیه‌ای کار می‌کرد. «وجاهت گبش» پدر این کمک خلبان نیز به‌عنوان خلبان ارشد در خطوط هوایی ترکیه مشغول به کار است.
دو مسافراین هواپیما به نام‌های «بورجو اورفالی» و «جاسمین بورا» باردار بودند که «بورجو» اهل اسپانیا بود.
بنا به اعلام وزارت ارتباطات و دریانوردی ترکیه، این هواپیما در ساعت 14 و 40 دقیقه به وقت محلی از صفحه رادار ناپدید شد و سقوط کرد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
جزییات زندگی 8 دختر در سقوط هواپیمای ترکیه ای / 2 زن باردار بودند + تصاویر
ناگفته هایی از انسانیت دکتر خدادوست از زبان خانم خبرنگار و سپیده قربانی اسید پاشی + عکس
عموپورنگ در بیمارستان بسترى شد + عکس
تهرانی ها با الو پیک مشروب سفارش می دادند ! + عکس
چرا به تاجر مسلمان لقب « زورو» داده اند! / زنان به این مرد افتخار می کنند + تصاویر
فجیع / جوان تهرانی با چاقو مغز فرشاد را شکافت!
جسدی عجیب در تنگ درکش ورکش اردل پیدا شد
تجاوز وحشیانه پسر همسایه به لیلا زن جوان آبادانی
باید تا عید نوروز باردار شوم وگرنه شوهرم تهدید کرد منشی اش را به خانه می آورد!
فوری / اطلاعات جعبه سیاه هواپیمای تهران-یاسوج اعلام شد / خلبان کوه دنا را ندیده بود!
آزار و اذیت مرگبار دختر جوان توسط زندانی بی ریخت! +عکس
آخرین سلفی دختران پولدار ترکیه ای داخل جت سقوط کرده در ایران / 10 جسد پیدا شده است + عکس
مردی دست پسر 18 ساله شیطان صفتش را قطع کرد / محمد قریشی دستگیر شد! +عکس
جت خصوصی با 11 دختر ترکیه ای در شهرکرد سقوط کرد / شاهزاده استانبول آخرین جشن مجردی را گرفته بود! + عکس و جزئیات
۲ خواننده سرشناس هندی در تهران چه می کنند؟ + عکس
فوری / جسد دختر میلیاردر ترکیه ای شناسایی شد / عملیات تمام شد + عکس
تزریق واکسن اشتباه کار دست بازیگر مرد ایرانی داد +عکس

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۶۹۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آذرخش و رقص فانتوم‌ها» به نمایشگاه می‌رسد

کتاب «آذرخش و رقص فانتوم‌ها» شامل خاطرات آزاده خلبان حسینعلی ذوالفقاری نوشته صادق وفایی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می‌شود.

به گزارش مشرق، کتاب «آذرخش و رقص فانتوم‌ها» شامل خاطرات آزاده خلبان حسینعلی ذوالفقاری نوشته صادق وفایی به‌تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

این‌کتاب پس از «بیگانه با ترس» و «شبح دوست‌داشتنی»، سومین‌کتابی است که صادق وفایی درباره خلبانان نیروی هوایی به‌ویژه خلبانان شکاری بمب‌افکن فانتوم F4 نوشته است.

حسینعلی ذوالفقاری متولد ۱۳۳۰ است که پس از ورود به نیروی هوایی، برای آموزش به آمریکا اعزام شد و پس از بازگشت به ایران، هواپیمای فانتوم را برای پرواز انتخاب کرد. ذوالفقاری یکی از خلبانان پایگاه سوم شکاری همدان بود که در دوران خدمت خود با خلبانان و اسطوره‌هایی چون قاسم پورگلچین، محمود اسکندری، داریوش ندیمی، فرج‌الله براتپور، جلیل پوررضایی و … همراه و هم‌نفس بوده است. او از چهره‌هایی چون شهید مصطفی چمران، شهید احمد کشوری و ابوالحسن بنی‌صدر نیز خاطراتی دارد.

این‌خلبان پس از پیروزی‌های مراحل مختلف عملیات بیت‌المقدس که به‌مرور باعث آزادسازی خرمشهر شدند، در روز ۱۸ اردیبهشت یعنی یک‌روز پس از بمباران موفق پل استراتژیک و شناور عراق روی اروندرود توسط محمود اسکندری، در ماموریت بمباران ۴ کیلومتر از جاده عقب‌نشینی نیروهای دشمن در جاده جفیر _ طلاییه، مورد اصابت پدافند زمین به هوا قرار گرفت و با محمدعلی اعظمی خلبان کابین عقب خود به‌طور ناگهانی از هواپیما خارج شد و به اسارت دشمن درآمد. او با تحمل بیش از ۸ سال اسارت و بودن در جمع اسرای مفقودالاثر، شهریور ۱۳۶۹ به میهن بازگشت.

ذوالفقاری از بازگشت از دوران اسارت، در قامت خلبان مسافربری به خدمت پرداخت و چندسال پیش بازنشسته شد.

خاطرات امیر آزاده خلبان ذوالفقاری در «آذرخش و رقص فانتوم‌ها» در ۹ فصل تدوین شده‌اند که عناوین‌شان به این‌ترتیب است: «اتاق بازجویی و آن‌زن نامحترم»، «در ایران اجکت نداریم!»، «پشت پیکر شهدا پناه گرفته‌ایم!»، «مبارزه با دیوارهای زندان»، «شیر حلال!»، «رقص باله فانتوم‌ها بین دره‌ها»، «رویای آن‌بانوی روی‌پوشیده»، «نقشه فرار» و «برنمی‌گردید، زنده بمانید و بپرید بیرون!».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم؛

* بعد از اچ ۳، عملیات‌های مهم ثامن‌الائمه، فتح‌المبین و بیت‌المقدس را داشتیم.

بله.

* که شما در پایان بیت‌المقدس اسیر شدید. گفتید در بازجویی استخبارات وقتی نگهبان بالای سرتان به گردنتان ضربه می‌زد، چون قبلاً یک اجکت دیگر داشتید، درد شدیدی به گردنتان و ستون مهره‌ها هجوم آورد. فکر کنم الان به خاطره اولین اجکتتان رسیده‌ایم؛ زمستان ۱۳۵۹ پیش از آن‌که در فروردین ۱۳۶۰ حمله به اچ‌۳ انجام شود.

بله. مربوط به بمباران العماره است که در مسیر برگشت از آن، اسکندری ناگهان سایت موشک‌های عراقی که دزفول را بمباران می‌کردند، دید.

زدن العماره دوبار انجام شد. بار اول هشت‌فروندی بودیم با لیدری براتپور. اسکندری هم ساب‌لیدر بود. ده روز بعد گفتند: «آن‌جا محل تجمع نیرو است. بروید بزنید!» طبق معمول، بمب‌های خوشه‌ای مال من بود. تمام بمب‌ها را در ارتفاع دویست‌پایی می‌زدیم، ولی این را باید صدپا می‌رفتی بالا. وگرنه مسلح و فعال نمی‌شد.

در مرتبه دومی که رفتیم العماره را بزنیم، من چیزی از هدف و تجمع نیرو ندیدم. برای همین گفتم حیف است بمب‌های گران خوشه‌ای را که برای بیت‌المال است، هدر بدهم. لاشه تانک و نفربر جلویمان بود. به‌همین‌خاطر نزدیم و برگشتیم. سر همین عقیده بود که من شش‌بار با بمب برگشتم و نشستم.

* که خیلی کار خطرناکی است!

بله. بعضی‌ها هم بودند که بمب‌هایشان را در مناطق پرت‌وپلا می‌زدند. نزدیک مرز ناگهان دیدم یکی از هواپیماها دارد با مسلسل جایی را می‌زند. صدایش در رادیو آمد. اسکندری بود: «بچه‌ها هرکه هرچه دارد خالی کند این‌جا. همان‌سایتی است که دزفول را می‌زند. کی بمب دارد؟» گفتم‌: «ذوالفقاری‌ام جناب سرگرد! دارمتان!» گفت: «حسین، یاابوالفضل! همان سایت است! بزنش!» این‌جا بود که حاجی‌ات دیوانه شد. بمب و مهمات داشتم دیگر! اسکندری هم که گفته بود. دیگر حجت تمام بود. گفتم خدایا شکرت! چون افت داشت بمب‌هایم را نزده برگردم! ولی نمی‌خواستم بمب‌ها را هدر بدهم و روی تانک سوخته مصرفشان کنم.

این‌کتاب با ۲۳۶ صفحه و شمارگان هزار و ۲۵۰ نسخه منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • روایت اوکراینی‌ها از آموزش خلبان‌های ایران برای هدایت 24 سوخو 35
  • «آذرخش و رقص فانتوم‌ها» به نمایشگاه می‌رسد
  • درخواست الجزایر از شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • اجتماع دختران سنندجی به مناسبت روز دختر
  • سقوط مرگبار یک طبیعت‌گرد از ارتفاعات جنگل ابر
  • جان باختن یک نفر در اثر سقوط از ارتفاعات جنگل ابر
  • کشته شدن ۳۲ عنصر پ ک ک در شمال عراق توسط ترکیه
  • چهره زن نئاندرتال ۷۵هزار ساله رونمایی شد (+عکس)
  • کشف بقایای اجساد انسان‌ها در مقر هیتلر در لهستان
  • سازمان بانکداری اروپا: بیش از ۹۰ درصد از بانکداران ثروتمند اتحادیه اروپا مرد هستند